В проекта са отразени действащите нормативи по отношение устройството на територията, изискванията, свързани с пожарната безопасност, с хигиенните изисквания, както и със специфичните нормативи за устройство на местата за подслон.

Обектът се намира в най-южната част на гр. Банско, непосредствено до началото на парк “Пирин” и до ски-пистата, обслужваща кабинковия лифт, на югоизточен стръмен склон с прекрасен изглед към планинските вериги на Пирин. Разполага се в три самостоятелни , граничещи един с друг имоти . Комплекс “ ОВИНАЧЕ” се състои от апартаментни единици и обслужващи части , които със своето разнообразие и богатство създават среда с много висока категория за почивка , СКИ и СПА туризъм.

Материалите, който се използват при фасадното третиране на всички сгради са предимно дъсчени обшивки и облицовки с камък. Стремежът е използването на мазилки да бъде сведено до минимум. Покривите са изпълняват с керамични шиндли . Използваните естествени материали придават обобщен образ на целия комплекс и усещане за топлина и уют, необходими и желани от собствениците и посетителите.