Къщата е разположена в имота, така че възможно най-голяма част от двора да бъде ориентирана на юг, като същевременно се открива прекрасен поглед към природата. Басейнът е разположен в южната част на имота, придружен от малка беседка, която приютява необходимите му съоръжения. Достъпът до сградата се осигурява от улицата.
Къщата е решена на три етажа като единият от тях почти изцяло вкопан в терена. Остъклена топла връзка свързва гаража и къщата на партерно ниво. На партерното ниво са проектирани две покрити пространства отворени към двора, едното от които с външно барбекю. Главният вход е разположени в северната част на къщата.
Партерният етаж е разделен на три части: общи пространства, лично пространство на собствениците и гараж , свързан с къщата с остъклена топла връзка.
На етажа са обособени вестибюл, 3 стаи със самостоятелни санитарни възли и дрешник към всяка една, две тераси и джакузи.
Подземното ниво се състои от складови помещения, котелно с бойлери, тоалетна, малък кухненски бокс и гостна-механа с камина.
Жилищната сграда е с монолитна безгредова стоманобетонна конструкция.
Материалите използвани за фасадите са естествени материали – каменна облицовка - бигор, минерална мазилка и дъбова дъсчена обшивка.